Talent Centraal gestart

Start Talentcentraal 9 april 2016, Olympisch Stadion Amsterdam, Hannie Verhoeven Fotograaf

Start Talent Centraal 9 april 2016, Olympisch Stadion Amsterdam, Hannie Verhoeven Fotograaf

9 april 2016: de Kick-off van Talent Centraal in het Olympische Stadion in Amsterdam. Een nieuw project voor 40 toptalenten uit 18 verschillende sporten, die gedurende het hele jaar worden begeleid op 4 domeinen: carrière, imago, kennis en geld. We werden ontvangen door Barbara Barend en niemand minder dan Edith Bosch.

Een week voor de kick-off zijn we ingelicht over het programma en kregen we te zien met welke atleten we een groepje vormden. Na de introductie begon elk groepje aan een workshop, elke ronde duurde ongeveer 20 minuten. De domeinen carrière, imago, kennis en geld stonden op het programma. Elke workshop werd geleid door een andere organisatie. Ik begon bij imago, wat geleid werd door Jasper Boks, hoofdredacteur van Helden magazine. Met wat korte voorbeelden van bekende topsporters liet hij ons zien hoe sporters imago kunnen creëren, wat je vooral wél en niet moet doen en gaf hij ons een kleine opdracht mee naar huis. De tweede ronde was het domein geld, gegeven door Merel Bas van Talentboek. Zij liet ons bewust worden van onze eigen sportkosten en liet ons kennis maken met de verschillende manieren van geld inzamelen.

Tijdens het avondeten kregen we een hele handige workshop van voedingsdeskundige Peter Res van Ajax. Hij liet ons met wat kleine, logisch feitjes bewust worden wat ‘goed’ eten is. Na het eten stond de workshop kennis op het programma. Dit kregen we van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage. Een onwijs interessante workshop met veel informatie. De laatste workshop was carrière, van Sylvia Karras van de Sportmaatschappij. Een leuke workshop waarin de vragen: “wie ben ik nou echt?” en “wat vind ik leuk?” centraal stonden. Cool om eens een keer een andere kant van jezelf te leren bekijken dan alleen maar je topsport kant!

Al met al was het een super leuke middag met heel veel interessante en nuttige informatie. Het was gaaf om met zoveel oud topsporters te kunnen netwerken en andere atleten te ontmoeten die  een zelfde doel hebben. 18 Juni staat de tweede bijeenkomst op het programma: een sportieve bootcamp! Ik heb er zin in.

Talent Centraal is een programma opgezet door 5 organisaties: ABN AMRO, Helden, Sporttop, De Sportmaatschappij en Talentboek. Samen zetten deze organisaties hun kennis en expertise in om sporttalent verder te helpen in hun ontwikkeling en met het dichterbij brengen van hun doelen. Lees hier meer informatie over het platform.