Ambassadeur RvRF

Ricardo van Rhijn Foundation high-res (1)Door: Moranni te Winkel.

De Ricardo van Rhijn Foundation (RvRF) is erg enthousiast dat Floor van Ameyde het team van ambassadeurs komt versterken. Een aantal leden van de RvRF ontmoette Floor tijdens de opening van de nieuwe  locatie van de Johan Cruyff University in de Wibautstraat, waar zowel Floor als de Foundationleden een presentatie hielden over doelen, projecten, dromen en visies.

De droom van de RvRF is ‘Elk Kind Een Bal’ en wil bereiken dat elk kind met een kwalitatief goede sportbal kan spelen. Naast het verbindende element is de bal het meest essentiële onderdeel van veel teamsporten. Sport is een zeer belangrijk middel om de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van een kind te verbeteren. De RvRF gelooft in de kracht van een sportbal als een sociaal maatschappelijk instrument en gebruikt de bal als middel om kinderen te bereiken, in beweging te krijgen en met elkaar te verbinden.

Om sociaal en maatschappelijk bewustzijn te bevorderen organiseert en ondersteunt de RvRF algemene sociale (sport) activiteiten zoals Sport@School, waarbij kinderen tijdens schoolpauzes en na schooltijd zowel creatief als sportief aan de slag gaan met vrijwilligers en stagiaires van de RvRF. Met deze activiteiten wil de stichting invulling geven aan de verwezenlijking van haar doelstellingen.

Een uitgebreid overzicht van de projecten, de missie en visie en het laatste nieuws van de RvRF vindt u hier.

“We waren erg onder de indruk van Floor haar presentatie”, vertelt medeoprichter Vahid van de RvRF. “Ze doet een zware studie aan de JCU, ze is een topsporter en ze is eigen ondernemer want ze moet sponsoren regelen voor haar sport. We zien iemand die keihard aan het bikkelen is op verschillende fronten en ze straalt daarbij ontzettend veel doorzettingsvermogen uit, daar hebben wij diep respect voor”. Floor is volgens de leden van de RvRF een uitstekende ambassadrice, omdat ze een perfect voorbeeld is voor de jeugd. “Zij kan jongeren uitleggen en daarbij inspireren dat niets zomaar aan komt waaien, ze moeten hard strijden voor hun dromen en toekomst”.

Floor wil zich naast haar droom om de wereldtop te bereiken al langere tijd inzetten voor kinderen en kan dan ook niet wachten om zich te mengen tussen de kinderen tijdens sportdagen of tijdens Sport@School. “Sport is onmisbaar in de opvoeding en het maakt kinderen mentaal veel sterker. Daarnaast verbetert het ook de resultaten in de klas en uiteraard is plezier hebben heel belangrijk”. Floor is blij dat de kinderen dankzij initiatieven van de RvRF intensief begeleid worden, iets wat ze in haar eigen jeugd niet heeft gehad. “ Ik ga de kinderen als ambassadrice inspireren om altijd te blijven geloven in zichzelf. Als zij zelf overtuigd blijven van hun kunnen, dan gaat het ze zeker lukken hun doelen te behalen!”

"Ik ben het Ricardo van Rhijn Foundation ontzettend dankbaar voor de kans die ik krijg mij op deze manier maatschappelijk te kunnen ontwikkelen. Ik heb heel veel zin om mijn steentje bij te dragen en ik ben ervan overtuigd dat ik andere kinderen kan inspireren met mijn verhaal! Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en ik ben er trots op dat ik hier bij kan helpen".