Nieuw jaar, nieuwe kansen!

15877887_1439041339480538_1217398567_o

2017 begint goed: de weergoden zijn mij positief gestemd met zo’n halve tot een meter nieuwe sneeuw! De pistes waren al top om te trainen en dit voorspelt hopelijk veel goeds voor de rest van het seizoen. Bovendien is het toch wel leuk als de rest van de omgeving er ook een beetje wit uitziet :).

Ik ga even terug naar mijn laatste blog. Op 29 september, precies 10 maanden na mijn operatie, maakte ik mijn eerste meters in de sneeuw in Hintertux. Het waren 3 fantastische dagen: ik was zo blij weer terug te zijn! Na een korte pauze in Haus Tirol (mijn trainingsbasis) in Leogang, vertrok ik met het complete FIS team naar Pitztal (Oostenrijk). Hier heb ik 4 dagen onder zeer goede omstandigheden kunnen skiën en boekte ik elke dag een klein beetje progressie. De laatste bestemming was Stelvio (Italië) waar ik op 3200 meter sliep. Intensief, maar een leuke ervaring en ook het skiën was top! Na totaal 2 weken keerden we terug naar Leogang en begonnen de trainingen op de Kitzsteinhorn gletsjer in Kaprun. In die tijd bezocht ik ook nog de Worldcup in Sölden: gaaf om de grote toppers aan het werk te zien! Al met al heb ik in oktober lekker kunnen skiën en kwam het gevoel beetje bij beetje weer terug.

Omdat Pass Thurn (gedeelte van Kitzbühel, boven Mittersill) veel sneeuw heeft gespaard van het vorige seizoen was het mogelijk voor ons om daar vanaf november te gaan trainen. Een goede mogelijkheid met een uitdagende piste en keiharde sneeuw. Langzaamaan ging ik met name in de slalom vooruit. Snelle bochten, snelle tijden en een goed gevoel. Af en toe trainden we ook reuzenslalom. Deze discipline vergt nog meer routine dan slalom en ik loop hier nog altijd mee te stoeien. Wel heb ik er veel plezier in want die snelheid is echt kicken. Vijf weken lang trainden we in perfecte condities! Meer kon ik niet wensen. Halverwege de maand eventjes 2 dagen thuis om mij zowel mentaal als fysiek te ‘resetten’, daarna weer volle bak trainen want de eerste wedstrijden stonden op het programma!

Het eerste weekend van december stond ik eindelijk weer in het starthok. Na meer dan een jaar sinds mijn operatie, maanden van herstel en uren en uren training was ik klaar om te gaan. En zenuwachtig dat ik was… Ik wist niet eens dat een mens zo zenuwachtig kan zijn!

De wedstrijden die daarna volgden gingen alle kanten op: goede eerste runs gevolgd door een did not finish (DNF) in de tweede run of een matige eerste run gevolgd door een tweede run met de snelste tijd. Dit hoort allemaal bij het terugkomen: het is onderdeel van het proces en de tijd die nodig is om de skitechniek en routine helemaal terug te vinden.

Op 21 december skiede ik mijn laatste (slalom) wedstrijd van het jaar 2016 en na twee stabiele runs was ik de snelste van de dag en mocht ik de 1e prijs mee naar huis nemen! Met ook nog een personal best van 42.45 FIS punten ging ik met een voldaan gevoel terug naar Nederland om daar kerst te vieren met de familie.

Na deze korte onderbreking heb ik inmiddels alweer de eerste wedstrijden van 2017 achter de rug: twee avond reuzenslalom wedstrijden in Kranjska Gora (Slovenië). Onder pittige omstandigheden en op een verraderlijke piste skiede ik twee matige wedstrijden: mijn gevoel was anders maar de klok kon dat helaas niet bevestigen. ’s Nachts laat keerde we terug naar Leogang met in mijn rugzak wederom opgedane ervaringen!

Ik ben ontzettend blij dat ik weer helemaal in het racecircuit zit ook al moet ik ook zeggen dat het niet makkelijk is. Met name mentaal is het vaak een grote uitdaging en gaan mijn emoties zelfs in één dezelfde wedstrijd van het ene uiterste naar het andere. Echter, een eerste & derde plaats en in de overige wedstrijden diverse goede runtijden is het een mooi begin van het wedstrijdseizoen na al het blessureleed.

Tot snel en blijf me volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Liefs,

Floor